søndag den 8. februar 2009

Hvor mange kroner er du høj?

Har økonomisk succes noget med højde at gøre?

Dette indlæg er nok et af de mere kuriøse.

I Illustreret Videnskab har jeg for nylig læste en kort artikel, der handler om sammenhængen mellem en persons højde og personens indkomst…

Der findes faktisk langtidsstudier fra USA og Storbritanninen, der viser, at der er en klar sammenhæng! Ved at sammenligne flere tusinde mennesker af begge køn og med vidt forskellige jobs, har videnskabsmænd kunne konkludere, at årslønnen stiger med ca. 10.000 kr pr 5 centimeter i højden!

Hvorfor ved man ikke, men en mulig forklaring er, at ledere generelt opfatter høje medarbejdere som værende mere effektive og kompetente end lave medarbejdere, selvom deres indsats faktisk er den samme.

Ydermere har en finsk undersøgelse dokumenteret en sammenhæng mellem vores højde som baby og indkomsten senere i livet!

Forskerne har fulgt 4630 mænd født mellem 1934 og 1944. De mænd, der som et-årige målte mere end 80 cm, tjente i 1990 50% mere end dem, der ”kun” målte 72cm som et-årige.

Undersøgelsen viste, at den familiemæssige baggrund og den sociale status ikke havde nogen betydning, og heller ikke væksten mellem det 1. og 12. Leveår.

Teorien går her på, at den mindre højde på de et-årige kan skyldes en dårlig start på livet, måske i form af dårlig ernæring, således at babyerne har været hyppigt syge, hvilket har bremset deres udvikling..

Måske det er værd at tænke på at sørge for ordentlig kost til sine børn, når de er små, hvis man har et ønske for dem om økonomisk succes senere i livet…?

Læs også:
Myte no 1 om forandring!
Forandring fryder!?
Vær positiv og venlig og scor kassen!!