mandag den 22. december 2008

Myte no 2 om forandring

Frygt og tab er motiverende for forandring

Dette er absolut IKKE sandt!

Mange mennesker har en tendens til automatisk at fortrænge og fornægte de dårlige ting, der sker i deres liv. Både karrieremæssigt og personligt.

Vi mennesker har en tendens til/vane med at vente til sidste øjeblik med at forandre os. Vi vænner os ganske enkelt til at tingene ikke er, som vi inderst inde ønsker de skal være. Tanken om forandring er simpelthen værre og mere uoverskuelig end det at blive i en livssituation, der ikke er optimal.

Løsningen på dette:

En løsning kan være, bevidst at skabe en positiv vision af fremtiden, og arbejde på at skabe en plan for at opnå det, man vil. At bruge denne vision som inspiration og drivkraft til at lave de forandringer, der er nødvendige. Det er vigtigt, at man involverer sig følelsesmæssigt i sin vision, således at drivkraften forstærkes.

Det er også en god idé at fortælle andre om sin vision, måske en god ven, som således kan blive en slags støtteperson, der hjælper en til at handle efter planen. Og som måske kan råbe vagt i gevær, hvis man – måske af vanens magt! – ryger af sporet.

Har du nogensinde prøvet at blive i en livssituation – f.ex et parforhold eller et job - for længe? Hvad fik dig til at tage beslutningen om forandring?

Dette indlæg er skrevet efter inspiration fra John Assaraf

Læs også:


tirsdag den 2. december 2008

Der findes mange myter om forandring og det at få mere ud af livet.

Myte no 1: Det at opleve en krise er i sig selv en stærk grund og motivation til forandring.

Virkeligheden er, at langt de fleste mennesker, der oplever kriser i form af f.eks. livstruende sygdom, som eksempelvis en bypass hjerteoperation, efterfølgende fortsætter med en livsstil, der forværrer deres tilstand og er direkte livstruende.

Som om en livstruende sygdom ikke burde være motiverende for forandring...

Sandheden er, at de fleste mennesker, der ønsker forandring, bruger en stor portion viljestyrke og vedholdenhed til at opnå det, de ønsker.

Men selv dette er ikke altid nok..

Man ved nu, at hvis man vil skabe vedvarende forandringer i sit liv, kræves en rekonditionering af hjernen til nye måder at tænke og handle på. Der skal skabes nye neurologiske baner i hjernen, førend det føles naturligt at gøre noget andet end det, man er vant til!

Videnskaben har fundet ud af, at det tager gennemsnitligt 30 dage med daglig rekonditionering/træning at skabe en ny neurologisk bane, og at nerverne vokser med max 1 mm om ugen!

Det har taget tid at opbygge sine vaner og bevidste såvel som ubevidste overbevisninger, og det tager tid at få dem udskiftet med nye, mere hensigtsmæssige.

Læs også: